Fotografická soutěž "Přírodní krásy Evropy"



           Nový projekt „Přírodní krásy Evropy“ připravilo občanské sdružení Jsme částí Země. Jde o fotografickou soutěž, která otevřená pro amatérské i profesionální fotografy, kteří mohou své autorské fotografie v elektronické podobě zaslat emailem do konce října 2013 a to pro 1. kolo soutěže. Pro autory nejlepších fotografií čekají zajímavé a hodnotné ceny. V porotě zasednou známí plzeňští fotografové přírody. Součástí projektu je i výstava nejlepších fotografií v plzeňské Galerii Bílé nároží. „Přírodní krásy Evropy“ jsou součástí projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 (www.plzen2015.eu) za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.

Záměrem projektu je ukázat fotografie z přírodních scenérií všech evropských zemí pohledem českého fotografa, ze země, kde má krajinářská fotografie tradici. A to vše na jedné výstavě, kde vynikne rozmanitost přírody našeho kontinentu.   
Nápad vznikl na cestách po Evropě a při výstavách fotografií z cest vlastních, ale i jiných cestovatelů, které jsme pořádali. Vždy se, ale jednalo o výstavu z jedné nebo jen několika zemí.
            Cílem finální výstavy je představit přírodu Evropy jako celek s doprovodnými texty o vztahu člověka k přírodě.
            Celkem se uskuteční 3. ročníky této fotosoutěže spojené vždy s výstavou. Vyvrcholením projektu bude velká výstava v nově zrekonstruovaném kulturním centru Světovar v roce 2015, což bude i velká příležitost pro prezentaci tvorby pro zúčastněné fotografy. Součástí projektu budou i doprovodné akce, a v plánu je i vydání knižní fotografické publikace. (více na www.jsmecastizeme.org).

    
Jsme částí Země, o.s.
ve spolupráci s Plzeň 2015, o.p.s.

vyhlašuje fotografickou soutěž

 „PŘÍRODNÍ KRÁSY EVROPY“ 
 
 
PRAVIDLA FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE - 1. KOLO
 
 
Téma fotografické soutěže:
             Krajinářská fotografie a přírodní scenérie, divoké nebo neporušené přírody, ze zemí celé Evropy, včetně České republiky.
            Každá země Evropy má mnoho krásných míst a přírodních zákoutí. Do soutěže můžete zaslat fotografie z míst, které vás nějakým způsobem na cestách oslovily.

Soutěžící :
            Soutěž je otevřená pro amatérské i profesionální fotografy.

Velikost a formát fotografie:
            Fotografie zasílejte výhradně v digitální podobě na níže uvedený email, ve velkém rozlišení v optimální kvalitě, ve velikosti souboru minimálně cca 3 až 4 MB ve formátu JPG nebo TIFF (s adekvátní velikostí souboru).
            Originální data v co možná nejvyšším rozlišení si prosím uschovejte, v případě potřeby vás vyzveme k jejich zaslání.

Počet zaslaných fotografií:
            Maximálně celkem 4 fotografie (varianta – zaslané fotografie z 1 až 3 států)
            nebo 1 fotografie z každé země (varianta - zaslané fotografie z více než 3 států).

Popis fotografie:
            Do emailu připište ke každé fotografii vaše jméno, adresu, název fotografie, místo a země pořízení snímku, kontaktní telefon a email. Můžete také připsat krátký doprovodný text o zaslané fotografii.

 

POJMENOVÁNÍ DATOVÉHO SOUBORU FOTOGRAFIE (DŮLEŽITÉ!):


            JMÉNO_PŘÍJMENÍ_NÁZEV FOTOGRAFIE_STÁT.JPG           

            Vzor:  Jan_Novák_Stromy_Norsko.jpg

Kam zaslat fotografie:
            Na email: jcz.evropa@email.cz

 

Začátek soutěže:  1. 3. 2013

 

Uzávěrka soutěže: 30. 10. 2013 

Termín, místo výstavy a vyhlášení vítězů 1. kola fotografické soutěže:
            V březnu 2014 se uskuteční velká výstava nejlepších soutěžních fotografií
 v Galerii Bílé nároží, Prešovská 20, Plzeň. Termín bude upřesněn.

Udělované ceny:
            Bude ohodnoceno nejlepších 10 fotografií. Ceny budou postupně uveřejněny na internetových stránkách pořadatele. Vítězové soutěže budou kontaktováni po vyhodnocení soutěže porotou před zahájením výstavy.

Porota:
            Fotografové:
            Jaroslav Vogeltanz, Jiří Dvorský, Václav Samek, Jan Strnad, Zdeněk Vacek,
            Roman Strejček

Autorská práva:  
            Pořadatel Jsme částí Země, o. s. a hlavní partner projektu Plzeň 2015, o.p.s. si vyhrazují právo použít fotografie na výstavě, k propagaci, prezentaci a publikačním  účelům  projektu  Přírodní krásy Evropy a to bez nároku na odměnu.
            Pořadatel je oprávněn doplnit tato pravidla i v průběhu soutěže dle aktuálních potřeb. Tato skutečnost bude dána na vědomí zveřejněním aktuálních pravidel na internetových stránkách projektu.
            Pořadatel si vyhrazuje právo změnit poskytované ceny pro vítěze před uzavřením každého kola soutěže.
            Proti rozhodnutí odborné poroty a pořadatele se není možné odvolat ani domáhat změny soudní cestou.
            Vyplněním a odesláním fotografie do soutěže vyjadřuje účastník souhlas s těmito pravidly a zavazuje se plnit všechna jeho ustanovení.

Hlavní partner projektu: Plzeň 2015, o.p.s. (www.plzen2015.eu)
           
            „Přírodní krásy Evropy“ jsou součástí projekt Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 za finanční podpory Ministerstva kultury ČR (www.mkcr.cz)